DLK til daglig

Den Lyttende Kirke startede for alvor i Danmark med et pilotprojekt i København. Det er nok derfor,  at de fleste involverede bor i  eller tæt på København. 

Det er dog ikke vores hensigt, at vi kun skal være her, men hvor som helst Gud baner en vej og døre åbnes.

Kurser:  


se vores hjemmeside www.denlyttendekirke.dk 

Refleksion & Træning: 

For folk, der HAR gået på kurset: Opfølgende dage 4 gange om året.

Vi træner det lytteværktøj, som vore kurser er bygget op om. Dette er personligt opbyggeligt og er samtidig med til at holde os skarpe i forhold til, hvis vi er en del af et lytteteam.

Vi holder os til den model, hvilket sikrer, at vi ved, hvad hinanden laver og ikke ’kommer til’ at tro vi er psykologer.

Lytteteam:  

DLK har et Lytteteam.  Det er varierende, hvor mange, der er tilknyttet.

Nogle perioder er der aktiviteter, der særligt kræver folk.  F.eks  når der er Mystikkens Univers. Så melder folk sig, hvis de har mulighed for og tid til at tjene. 

Alle, der bliver en del af Lytteteamet, indvilliger i at arbejde under tavshedspligt! Dette tager vi meget seriøst.  

Der er brug for mange flere, til denne tjeneste! Folk i alle aldre.

Hvor kan man blive lyttet til?:  

Som det er lige nu har vi 3 steder, hvor vi tilbyder at lytte til folk. Vi ville elske, at dette bliver udvidet til flere områder. Men det kræver, at flere ønsker at gå ind i denne tjeneste.

Jeg kender folk, der har længtes efter at lytte til folk i fængsler. Jeg ved om én der kontaktede et fængsel, og tilbød sin hjælp gennem at lytte. Hun fik en smuk tjeneste op at stå og lyttede til mange kvindelig indsatte. Hun fik et særligt sted ude i haven og kvinderne kunne så booke en tid. Det blev meget populært og det endte med, at også fængselsbetjentene indimellem gjorde opmærksom på tilbuddet, hvis de bemærkede nogen, som de kunne se, trængte.

De tre steder er:

1. Identitet og livsforvandling

En lille meditativ gudstjeneste, som afholdes i Bethlehemskirken én mandag aften om måneden. Arrangeret af I Mesterens Lys.

Første del af gudstjenesten, består af Keltiske sange, salmer, lille betragtning, guidet meditation og nadver.

Anden del af gudstjenesten er der ’tid i Guds helende nærvær’. Her kan man sidde i stilhed og lytte til Gud og noget stille musik. Man kan få personlig forbøn, man kan tale med en præst og vi tilbyder at lytte.

 

2. Oaselejr sjælland  

Den bliver afholdt i Haslev på Galleri Emmaus. På denne sommerlejr stiller vi os også til rådighed på bestemte tider i løbet af ugen. Afhængig af, hvor mange vi er på Lytteteam. 

Vi holder som regel også en workshop, hvor vi introducerer vores arbejde og giver smagsprøver på, hvad det er vi arbejder med.

 

3. Mystikkens Univers

Vi har været med her, i 4 år. Vi har et hjørne på Areopagos torvet, sammen med de andre kristne udstillere. Vi glæder os over, at vi som kirke også kan række ud til alle de forskellige søgende mennesker, som besøger messen hvert år. Og gennem denne tjeneste vise gæstfrihed og kærlighed.

Vi tilbyder også at lytte til medarbejderne på standen. 


Og vidste I, at vi har 2 smukke stole, som villigt tager med og tjener på Messen, hver år.
Meget stabile medarbejdere. De bliver altid beundret af nogen, når vi kommer kørende med dem, den dag vi stiller messen op.

 

Hvordan foregår det?

Hvad går det ud på? Vi har tavshedspligt.

Sådan foregår det…
    • Du har mulighed for at tale i 10-15 minuttr, om hvad som helst, der ligger på dit hjerte. Indimellem reflekterer vi DINE ord tilbage, så du lytter til dem én gang til.
    • Når du er færdig, vil vi forsøge at give dig et resumé af, hvad du har sagt, med DINE ord.
    • Herefter stiller vi dig 3 spørgsmål, som kan være en hjælp til at fokusere på hjertet i det, som du har sagt, inspirere dig til at overveje, om der er noget du kan gøre og hjælpe dig til at runde af, før du går videre.


”At være en god lytter er en nådegave, en gave som man må praktisere uden ophør. Det er måske den gave, som har den største helbredende virkning. God lytning tilbyder et trygt rum at tale i, dømmer ikke  og giver ikke ’gode råd’ , men accepterer den anden som han/hun er, uden ønske om at forandre ham/hende. God lytning tilbyder støtte på et plan der er dybere end ord.” Citat Gerard W. Hughes

 

 

 

   Den Lyttende Kirke