Fokus på at lytte

Det er en ubetalelig gave at blive lyttet til og hørt.

Gud ønsker, at vi har gode liv, at vore fællesskaber er opbyggelige, varme og lægende. Vi lærer af Ham, at vi må lytte godt. Han lytter altid til os, fordi han elsker os. Kom og få ny inspiration i forhold til at lytte, på vores forskellige kurser, og lad det sprede velsignelser ind de de fællesskaber du er en del af. Lokalmijøet hvor du bor, familien, parforholdet, på din arbejdsplads, i dine venskaber og andre steder......

Du kan gennem vores samlede kurser få en lille uddannelse, som

1- bringer dig på en dannelsesrejse i at blive en rigtig god lytter, og opleve hvordan det vil være en velsignelse i dine relationer, både i forhold til dem omkring dig, familie, venner og kollegaer - i forhold til det der er større og på den måde fordybe din spiritualitet - og i forhold til dig selv. Lære dig selv bedre at kende. Altsammen noget der dynamisk spiller sammen.   

2- udrusterdig til at blive en trænet lytter, og bruge dette i frivilligt arbejde. Dvs: Kunsten at lytte 1-målrettet træning af lyttefærdigheder og gå videre på vores avancerede lyttekursus Kunsten at lytte 2- som vi sidst afholdt i foråret 2023, i en opdateret og nyrevideret udgave. Dette kursus slutter med en mulighed for at få en vurdering af dine opnåede lyttefærdigheder. Mulighederne efterfølgende kunne så være at komme med på et lytteteam på alternativmesser, i kirken eller ved specifik træning blive lytter i forbindelse med fængselsarbejdet genne Cafe Exit, som vi samarbejder med. Det kunne også være andre steder, som du selv har ideer til. Vi vil gerne drøfte muligheden for at støtte op om dig, hvis du selv har et sted du kunne tænke dig at starte en lyttetjeneste.

 

Vi holder lyttekurser 

Har opfølgnings- og netværkssamlinger

Tilbyder at lytte til dig i fortrolighed

 

VI HAR FØLGENDE KURSER...

Kunsten at lytte 1 - målrettet træning af lyttefærdigheder

Kunsten at lytte 2 - udvidet træning af lyttefærdigheder

Kunsten at lytte - en hjælp til at mestre stress

 

Lidt mere info om kurserne, netværksmøder og lyttetilbud:

Kunsten at lytte 1 - målrettet træning af lyttefærdigheder  Et kursus med fokus på at lytte.  Vi underviser i aktiv, refleksiv lytning. Kurset er interaktivt og dynamisk. Du vil blive inddraget, men bestemmer selvfølgelig selv hvor meget. Det foregår i en god vekslen mellem at lytte til undervisning og have lytte-praksisser på forskellig vis; vi lytter til hinanden, vi lytter til os selv, vi har lytte øvelser 2 og 2, vi lytter til os selv i erkendelsen af noget der er større end os og vi lytter til Gud. 

Lørdag d. 6. april 2024 kl. 9.00-16.00. 

Samlet pris inkl. forplejning 700,-

Tilmelding klar i starten af januar 2024    

 

Kunsten at lytte - en hjælp til at mestre stres Vi oplever alle stress i større eller mindre omfang. Nogen gange er det et positivt drive, men det kan også være slidsomt og tærende. Er jeg stresset? Hvor slemt er det? Hvad skal jeg være opmærksom på og hvad kan jeg gøre for at mindske tærende stress?
Vi kigger på dette sammen. Lytter til os selv. Til hinanden. Til noget der er større, for os er det Gud. Du vil også blive introduceret til den specifikke lytteform vi bruger til at øve lyttefærdigheder. Kurset er dynamisk og interaktivt. Du bliver inddraget, men bestemmer selvfølgelig selv hvor meget.

Samlet pris: 450 kr. (incl. materialer og let forplejning)

 

Vil du vide mere om Den Lyttende Kirke så find også vores info folder i kirkens 'folder-område'. Den er grøn, med en gul solsikkeblomst

 

Tilmelding: til de forkellige kurser, kan ske via vores hjemmeside   (se nederst på siden)  eller på mobil 6047 4390.  Hvis du er medlem af menigheden, kan du også prøve at søge økonomisk støtte, hvis du har brug for det.

Opfølgenings- og netværkssamlinger

Har du deltaget på et vores kurser,  vil du efterfølgende have mulighed for at deltage på vore opfølgende samlinger: Refleksion & Træning,  Vi afholder dette 2-3 gange om året. Her samles vi og deler erfaringer om lytning fra hverdagen, opfrisker og træner lyttefærdigheder, lytter til os selv i Guds nærvær, deler frokost og nyder hermed på flere måder inspirerende lyttefællesskab. Ønsker du at være med på Lytteteamet, er det her, du holder færdighederne ved lige til tjenesten! Det veksler mellem at være fysisk og på zoom, så vi kan mødes fra hele landet.

Velkommen

Fortrolig lyttetjeneste

tilbydes i forbindelse med  aftengudstjenesten: #aabenhimmel.

Lyttetjenesten tilbyder rum, tryghed og respekt for det, du har brug for at tale om.

At blive lyttet til, kan hjælpe dig med at bevæge dig fremad ved at: *du får mulighed for at tale om det, der fylder indeni dig *hjælpe dig til at blive mere klar over dine følelser i en sag *hjælpe dig til at tænke klart *bekræfte dig ved at blive reflekteret tilbage med dine egne ord på, hvad du fortæller Dette kan bl.a være en hjælp hvis du har brug for at træffe svære valg *har brug for at finde ud af, hvad du tænker og føler om en situation *føler ensomhed og har brug for at snakke med nogen *eller andet. Vi beder gerne en bøn indover det du talte om, til slut. Vi respekterer og lytter under tavshedspligt.

Gudstjenesten er et samarbejde mellem Bethlehemskirken, I Mesterens Lys, Byens Valgmenighed, Apostelkirken og Den Lyttende Kirke. Den afholdes på onsdage ca. 1 gang om måneden, på skift mellem Bethlehemskirken, Apostelkirken og Byens Valgmenighed.

1/11-23 her i kirken - 29/11-23 Byens Valgmenighed (i Kristuskirken)

Fra kl. 19.00 - 21.00

 

 Læs mere på vores  hjemmeside
https://dansk.areopagos.dk/den-lyttende-kirke/ 

(hvis  du ikke kommer helt ind på hjemmesiden, så tryk på overskriften 'Den Lyttende Kirke' Så skulle det gerne lykkes)

vores facebookside :  'Den Lyttende Kirke' Er desværre midlertidigt ikke fungerende. 

 



 

   Den Lyttende Kirke