Pilgrimsvandringer

”Herre vis mig din vej

og gør mig villig til at vandre den”

ADVENTSVANDRING
fra Københavns city til Kastrup på Amager
d.10/12-2022

Vi mødes til orgelmatiné lørdag kl. 12 i Københavns Domkirke, Nørregade 8, 1165 København K. Mezzosopranen Mia Bergström og organisten Lindy Rossen står for matinéen d. 10. december, hvor de to sammen opfører værker af bl. a. Sibelius, Strauss og Wagner. Musikken varer ca. 30 min., hvorefter vi samles ved Thorvaldsens statue af apostlen Jakob – pilgrimmen med stav, hat og Ib-skal. Herfra vandrer vi ud i vinteren – ad Strøget, over Kongens Nytorv og cykelbroen til Christianshavn, gennem Christiania, over Kløvermarken til Amager Strandpark, langs Øresund til Kastrup Metrostation. Hertil forventer vi at ankomme ved 16-tiden. Turen er på ca.10 km. Pilgrimspræst Elisabeth Lidell leder vandringen med advents-input undervejs. Vi går skiftevis i stilhed og i samtale. Turen er gratis, og der er ikke tilmelding. Medbring madpakke, drikkelse og rejsekort.

JULEVANDRING i Kbh. city
d. 21/12-2022

Vores danske ord Jul går tilbage til gammelnordisk og germansk Jol og er beslægtet med det keltisk-engelske Yule. Jul var betegnelsen på den hedenske vintersolhvervsfejring, men blev siden festen for Jesu Kristi fødsel. Således blev Kristus-messen (engelsk: Christmas) fejret julenat, hvor Guds Søn blev menneskenes lys i den mørkeste midvinternat. Vi markerer årets korteste dag: vintersolhverv og benytter anledningen til at samle os om evangeliets julebudskab om lyset, der skinner i mørket.

Kom, Jesus, vær vor hyttegæst
Hold selv i os din julefest
Da skal med Davidsharpens klang
Dig takke højt vor nytårssang! (DS 94,3)

Så denne onsdag forbereder vi os på julens mysterium og mødes først til musikandagt kl. 12 i Helligåndskirken på Strøget, Niels Hemmingsensgade 5, 1151 København K. Derefter vandrer vi ad Strøget, gennem Nyhavn over Cykelbroen og videre forbi Nordatlantens Brygge langs vandet til Fisketorvet og tilbage ad den anden side af vandet. Strækningen er på ca. 8 km. og slutter ca. kl. 15 på Kongens Nytorv. Vi går skiftevis i stilhed og samtale omkring julens budskab. Pilgrimspræst Elisabeth Lidell leder vandringen. Turen er gratis, og der er ikke tilmelding. Medbring madpakke og drikkelse.

NYTÅRSVANDRING i Dyrehaven
d. 30/12-2022

Efter julens sansebombardement samles vi denne fredag for at give os selv lidt tid til ro, eftertanke, stilhed, for at takke Gud for året, der gik - og bede om Hans velsignelse i det nye år.

Vær velkommen, Herrens år,
Og velkommen herhid!
Fader-Gud! Os til glæde og gavn
Nytåret henskride i Jesu navn!
Velkommen, nytår, og velkommen her! (DS 712, 4)

Vi mødes kl. 11 nær Klampenborg Station, ved den røde låge ind til Dyrehaven og vandrer skiftevis i stilhed og i samtale, ligesom får et ord med på vejen. Turen er på ca. 12 km. og går af stien langs Øresund via Strandmøllen og ind i Dyrehaven. Turen slutter ved solnedgangstid (15.47) ved Klampenborg Station. Pilgrimspræst Elisabeth Lidell leder vandringen. Turen er gratis, og der er ikke tilmelding. Medbring madpakke og drikkelse.

HELLIG TRE KONGERS VANDRING
d. 05/01-2023

Hellig tre Kongers aften er markerer den officielle afslutning på julen, og denne torsdag aften vandrer vi sammen i mørket, ud fra skriftstedet i  Davids Salme 119: Guds ord er en lygte for min fod, et lys på vor vej! Vi mødes til messe i den katolske kirke, Jesu Hjerte Kirke, Stenosgade 4 A, 1616 København K kl. 19. Derefter vandrer vi langs søerne til Østerbro t/r, skiftevis i stilhed og i samtale.

På mange gamle danske døbefonte er indhugget motivet med de hellige 3 Konger, de vise mænd fra Østerland, som danner baggrunden for denne fejring. Måske, fordi rejsen begynder her: den åndelige rejse, rejsen med Gud, mod Gud. I dåben begynder livets pilgrimsvej, hvor Herren bevarer vores udgang og indgang; hvor Jesus lover at være med os alle dage indtil verdens ende, som det lyder i missionsbefalingen. De vise mænd var de første kristne pilgrimme, mennesker, der ledte efter Jesus og ville følge stjernen til ham. På vores egen /rejse ind i det nye år kan vi lade os inspirere af disse pilgrimmes eventyrlige rejse.

Som de vise mænd gik fra barnet i krybben med lyset, som blev tændt i mødet med Ham, således kan lyset fra barnet også lyse for os og vores vandring i det nye år, som mange af os har sunget det med Grundtvig rundt om juletræet (DS 136,6)

Stjernen ledte vise mænd
Til vor Herre Kristus hen;
Vi har og en ledestjerne,
Og når vi den følger gerne,
Kommer vi til Jesus Krist.

Inge Thinggaard: imthinggaard@gmail.com tlf.: 2168 3576

Aage-Emil Lysholm: aageemil.lysholm@gmail.com   tlf.: 6177 9405

Ellen Mollerup-Degn: ellen@mollerup-degn.dk   tlf.: 2087 0074

Pilgrimsvandring

Der er ingen begivenheder.